mandag den 30. maj 2011

Islandsk lagkage


Har fået denne lagkage hos min mor og nu har jeg lavet den til vores gæster i Kr. himmelfarts ferien.
Her får I opskriften:

Bund:

1 pk. TUC kiks
100 g. hasselnødder
2 dl. sukker
3 æg
1 tsk. bagepulver
2,5 dl piskefløde

Kiks og hasselnødder knuses/hakkes.
Æggehviderne piskes med 2/3 af sukkeret.
Kiks, hasselnødder, æggehvider, bagepulver og resten af sukkeret, vendes sammen.



Bages ved 175 grader i ca 20 min.
Køles helt af, inden råcreme, kommes oven på.

Råcreme:

Æggeblommerne piskes med 3 spsk. sukker og 3 tsk. vaniljesukker.
Fløden piske stiv og blandes med æggeblommer, til en råcreme.
Råcremen lægges på kagebunden og den fryses.
Kagen tages op ca. 1 time før servering.



God fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar