Burger boller af Sif:
100g smør
5 dl håndvarmt vand
50 g gær
2 æg
1 tsk salt
1 dl sukker
ca. 1 kg hvedemel
æg og mælk til pensling
smelt smørret og hæld det i en skål sammen med vand.
Rør gæren ud i blandingen.
tilsæt de øvrige ingredienser og bland så meget mel i, at dejen er blød og lind.
Form 14 boller(jeg fik 17 stk) og lad dem hæve til dobbelt størrelse, på bagepladen under et fugtigt viskestykke.
pensel og drys med sesamfrø.
Bages ved 200 grader på varmluft i ca. 6-8 min, til de er gyldenbrune.
Burger af Jamie:
12 sprøde kiks af typen cream crackers
8 stilke bredbladet persille
2 store tsk dijonsennep
500 g hakket oksekød
1 stort æg
salt og peber
olivenolie
Pak kiksene i et rent viskestykke og slå dem til krummer.
Hak både persilleblade og -stilke fint.
Kom persille, sennep, kød, æg og et godt drys salt og peber i en skål og mos farsen godt sammen.
Form 6 bøffer og stænk dem med olivenolie. Læg dem på køl, dækket med husfilm, så farsen kan hvile. (så hænger bøfferne bedre sammen).
Mums!
Mums!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar