lørdag den 21. januar 2012

Citronkage med birkes


Denne syrlige smag af citron med en kop sød te.. MUMS!!


75 g usaltet smør
250 g melis
revet skal af 1 1/2 usprøjtet citron
15 g birkes, samt ekstra til pynt
1 1/2 dl sødmælk
225 g hvedemel
1/2 tsk salt
2 tsk bagepulver
3 æggehvider

Kom smør, sukker, citronskal og birkes i en røremaskine med en flad spartel eller brug elpisker, til alt er godt blandet(det er ok hvis det ser lidt skilt ud)
Hæld gradvis mælken i, og fortsæt med at piske, til den er indarbejdet(det er ok, hvis det ser skilt ud)
Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål. Hæld melblandingen i smørblandingen ad 3 gange, og skrab ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en gummidejskraber efter hver gang. Pisk grundigt, til alle ingredienser er godt indarbejdet og blandingen er let og luftig.

Pisk æggehviderne, i en ren skål, til de danner små toppe.
Fold dem i kageblandingen med en metalske, til det er godt blandet, men rør ikke for meget.
Hæld dejen i en randform på 24 cm, smurt og drysset med mel, og glat overfladen.

Bag kagen i en forvarmet ovn, ved 170 grader til den giver efter, når man trykker på den.

Citronsirup

Friskpresset saft og skal af 1 citron
50 g melis
1 dl vand
Kom citronsaft og -og skal og vand i en kasserolle, mens kagen bager, og bring det i kog for svag varme. Skru op for varmen, og kog, til det er kogt ind til halvdelen eller har en sirupsagtig konsistens.
Hæld siruppen over den varme kage, når den tages ud af ovnene. Lad kagen køle lidt af i formen, før den vendes ud på en bagerist og køler helt af.

Citronglasur

friskpresset saft af 1 citron
250 g flormelis

(Jeg vil dog selv lave lidt mindre glasur næste gang)
Rør citronsaft og melis sammen til en tyk konsistens som kan hældes. 
Læg kagen på et kagefad. Hæld glasuren over, når kagen er kold, og pynt med birkes.


(Opskriften er fra The hummingbird bakery kagebog)

God lørdag aften!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar