..med amarenakirsebær.
Opskriften er fra Kongerigets Kager, af Mette Blomsterberg.
Mine blev dog ikke så flotte, men der må bare lidt mere øvelse til.
Kransekagemasse
200 g lys rørsukker
100 g æggehvider
500 g ren rå marcipan
ca 45 afdryppede amarenakirsebær
Rør rørsukker og æggehvide sammen. Lad det stå i ca. 1 time på køkkenbordet for at opløse sukkerert.
Ælt sukkerhviden ind i marcipanene lidt efter lidt, til kransekagemassen er ensartet.
Abrikosgelé
1 1/2 blad husblas
4 tørrede abrikoser
50 g lys rørsukker
1 dl vand
Læg husblassen i blød i 1/2 liter koldt vand i 1/2 time.
Kog sukker abrikoser og vand op ved svag varme i en gryde med låg, i ca. 10-15 min. Tag gryden af varmen, og lad den den stå i 5 min.
Vrid husblassen fri for vand, og kom den i den stadig varme abrikosblanding.
Sigt hele herligheden.
Anvend gelèen efter ca. 10 min., eller opvarm den let, hvis det er nødvendigt.
Kom kransekagemassen i en stofsprøjtepose med en kruset tylle i, og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir i loige store flade bunde, ca. 5 cm. i diameter. Læg 3 kirstebær ovenpå hver bund, og tryk hvert kirsebær let ned i bunden. Sprøjt nu to buet mellem kirsebørene- først en lille, og så en stor.
Bag kransekagerne i ovnen ved 190 grader i ca. 10-12 min., til de er gyldne.
Aføl dem let, og pensel dem med lun abrikosgelé.
Chokoladedyp
ca. 200 g tempereret god mørk chokolade
Afkøl kransekagerne i køleskabet, inden du dypper bunden i chokolade.
De smager fantastisk.
MUMS!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar