mandag den 16. juli 2012

cheesecakecupcake med jordbærCupcake fra The hummingbird bakery(12-18 stk)

125 g hvedemel
150 g melis
1 1/2 tsk bagepulver
et nip salt
50 g usaltetsmør, stuetemperatur
1 1/4 dl søsmælk
1/2 tsk vaniljeekstrakt
1 æg
12 store jordbær, hakket i små stykker(det skal være friske jordbær)
200 g digestive kiks

Kom mel, sukker, bagepulver, salt og smør i en røremaskine med en flad spartel(eller brug elpisker), og pisk for lav hastighed, til alt er godt blandet og sandet i konsistensen.
 Hæld mælk og vaniljeekstrakt i, og pisk for middel hastighed, til alle ingredienser er godt blandet(skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en gummiskraber). Tilsæt ægget, og pisk godt et par minutter for at sikre, at det hele er godt blandet.
Fordel de hakkede jordbær i papirformene. Fyld papirformene to tredjedele med dejen, og bag dem i 20-25 minutter eller til dejen giver efter, når men trykker på den. Der skal ikke hænge noget fast i en kødnål stukket ned i mindten. Lad kagerne køle lidt af i formen, før de sættes ud på en bagerist og køler helt af.
Bræk kiksene lidt i stykker, og kør dem i en foodprocessor, til de er fint malede. Smør flødeostglasur på toppen, når kagerne er kolde, og pynt med et drys kikseraps.

Flødeostglasur(til 12 cupcakes)

300 g flormelis, siet
50 g usaltet smør, stuetemperatur
125 g flødeost afkølet

Pisk flormelis og smør sammen i en rørmaskine for middellav hastighed, til det er godt blandet.
Skru ned til lav hastighed. Tilsæt al flødeosten på en gang, og pisk, til det er helt blandet. Skru op til middelhøj hastighed. Fortsæt med at piske, til glasuren er let og luftig, mindst 5 minutter.; men pisk ikke for længe, da den let kan skille.

Jeg valgte at trykke jordbærrene, let ned i dejen, inden jeg bagte dem.
Jeg brugte også kun 50-100 g kiks.

De smager fantastisk!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar