torsdag den 19. juli 2012

Jordbærkoldskål med kardemommekager


Koldskål  fra arla:

250 g friske eller optøede frosne jordbær
100 g sukker (ca. 1¼ dl)
¾ liter kærnemælk
½ liter A38® ymer 3,5%

Jordbær, sukker og ca. 1 dl af kærnemælken i en blender. Blend ved hurtig hastighed i ca. 30 sekunder. Vend de blendede jordbær, ymer og resten af kærnemælken sammen i en skål.
Stil jordbærkoldskålen tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. 
Smag til, hvilket jeg gør ved at tilsætte vanilje.




Kardemommekager:

100 g flormelis
250 g hvedemel
1 tsk natron
1 1/2 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 1/2 tsk reven citronskal 
100 g smør
1 æg

Bland flormelis, mel, natron og kardemomme, ingefær og citronskal sammen i en skål. Skær smørret i små tern. Kom smørret i melblandingen, og smuldr det ud i melet med fingrene. Når der ikke er flere smørklatter i dejen, tilsættes ægget.Ælt dejen sammen på køkkenbordet.
Del dejen i 4-6 stykker, og tril dem til tynde pølser. Skær dejen i skiver af ca. 1/2 cm, og kom dem på en bageplade, med bagepapir.
Bag kardemommekagerne10 min ved 200 grader, til de er let gyldne. Tag dem ud og afkøl. (når der er kolde, bliver de sprøde). 
Pak dem i en lufttæt kagedåse-så holder de sig sprøde. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar