lørdag den 28. juli 2012

Prinsessen holder fødselsdag..Lagkagebunde
 Af Mette Blomsterberg, Kongerigets kager

2 dl mælk
90 g smør
1/2 polynesisk vaniljestang
200 g lys rørsukker
4 æg, str. L
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Kom mælk og smør i en lille gryde, og lun det, til smørret smelter. Tag gryden af varmen.
Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
Pisk vanillesukkeret, sukkeret og æg hvid og luftigt. Bland mel og bagepulver, og sigt det ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt sammen, mens det lune mælkesmør hældes i ad to omgange.
Smør springformens bund, 24 cm, med neutral olie, og fordel dejen heri. Smør ikke siderne, kun bunden.
Bag ved 175 grader i 40-50  minutter, til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk. Afkøl bunden helt inden du skærer kanten løs med en lille glat kniv, og befrier bunden fra formen.

Jordbær fyld 
Af  Bock og Scheftelowitz, Surveræne salater og brilliante buffeter

3 lagkagebunde
500 g jordbær
ca 2 spsk. sukker
1 dl koncentreret hyldeblomst
1 tsk friskpresset citronsaft
2 tsk reven citronskal
50 g makroner
11/2 dl piskefløde

Jordbærrene skylles og nippes. Nogle tages fra til pynt, før de nippes. Resten af bærrene skæres i skiver og marineres i sukker, hyldeblomstsaft, citronsaft og reven citronskal. De skal marineres 2 timer, gerne mere.

Creme

2 hele æg
2 spsk. sukker
1/2 vanillestang
2 spsk maizena
21/2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft 2 dl piskefløde

Vanillestangen flækkes på langes og kornene skrabes ud. Begge dele piskes over jævn varme med æg og sukker i en tykbundet gryde, ikke af aluminium, da cremen i så fald bliver grå. Maizenaen røres ud i mælken og tilsættes herefter æggemassen under piskning.
Cremen koges op under konstant piskning. Gryden tages af varmen, hyldeblomstsaften tilsættes, cremen hældes på et fad og drysses med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind, mens den afkøler. Fløden piskes stiv og vendes i cremen, når denne er afkølet.

Opbygning

Saften sies fra jordbærene.
Nu lægges lagkagen sammen. således: Først en bund, som vædes med halvdelen af saften og ovenpå lægges alle makronerne, som knuses let samt halvdelen af jordbærrene og til sidst halvdelen af cremen. Det gentages med næste bund, undtagen makronerne, og øverst lægges den sidst bund.
Hertil kan kagen forberedes dagen før. Den dækkes let til og stilles i køleskabet, for at blive pyntes dagen efter. Helt efter eget valg.

Og selvfølgelig prinsesse popcakes, til en "rigtig" prinsesseIngen kommentarer:

Send en kommentar