lørdag den 8. december 2012

Sne, skov og hygge






Efter en skøn gåtur i skoven, ventede hjemmebagte juleaftensboller de luxe.

(Opskriften er fra Spilopper og stjerneskud, af Sif Orellana)

100 g smør
7 dl mælk
50 g gær
50 g sukker
2 tsk kardamomme
1/2 tsk salt
1 æg
ca. 850 g hvedemel

Fyld 

75 g smør
100 g brunt sukker
1 tsk kardemomme

Smelt smørret og tilsæt mælk. Rør gæren ud i balndingen. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter under et fugtigt klæde.
Rør ingredinserne til remoncen sammen.
Rul dejen ud ud til en firkant på 30 x 40 cmm og smør remoncen ud på den. Fold dejen på mindenten, på den lange led. Skær derefter 2-3 cm brede syrimler, og sno dem rundt som en spiral. Bind en knude på strimlen og buk enderne ind under. 
Læg på en bageplade og efterhæv i 30 minutter.
Pensel med æg og bag i ca. 12 minutter, ved 225 grader. 

Jeg delte dejen i 2 og rullede 2 firkanter ud og 1 1/2 gang af remoncen.

God weekend til Jer alle!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar