torsdag den 28. marts 2013

Påskefrokost


(Opskriften er fra Føtex)

Fjordrejer & kantarelbruschetta med små tomater & parmesan

200 g friske fjordrejer (eller alm. rejer)
400 g kantareller - rensede
8 stk. små tomater (f.eks. cherry eller blommetomater)
2 spsk. hakket persille
2 spsk. parmesan i flager
4 skiver daggammelt brød
Ekstra jomfru olivenolie
Havsalt
Sort peber
1 citron i både

Alternativ svamp: østershatte (Det brugte jeg)

Rist brødet gyldent.
 Varm en pande op til middelvarme og rist svampene gyldne i lidt olivenolie. Smag til med salt og peber. Tilsæt tomaterne de sidste 2 minutter og vend forsigtigt sammen. saften fra tomaterne må gerne trække ud - den fungerer som dressing over svampene. Vend persille i til sidst. 
Anret svampeblandingen på brødskiverne og fordel parmesan flagerne ovenpå. Pynt evt. med lidt ekstra persille og lidt friskkværnet sort peber. 
Server rejerne i en skål ved siden af med citron til.
 


(Opskriften er fra Femina)

Fransk påskelam
(4 personer)

2 løg i terninger
6 fed hvidløg delt i halve
2 gulerødder skåret i skrå skiver
4 stilke timian
solsikkeolie
500 g lammeinderlår
lidt smør
2 spsk. majsmel
3 laurbærblade
½ flaske rødvin
4 appelsiner
120 g sukker
½ dl vand
8 svesker uden sten, halverede
evt. 100 g koldt smør

Sautér løg, hvidløg, gulerødder og timian i olie, og krydr med salt og peber. Skær kødet i små terninger, og steg det gyldent i smør i en ren gryde. Rør majsmelet i; hæld vinen på, og bring det i kog. Tilsæt grøntsagerne, og lad det småsimre i 15 minutter.
Skræl appelsinerne; skær dem i fileter, og kom overskydende saft og appelsinfileter i en lille gryde sammen med sukker og vand. Kog det til en tyk sirup, og hæld det i retten sammen med svesker. Giv retten et hurtigt opkog, og justér evt. tykkelsen på saucen med koldt smør. Drys med frisk timian. Servér retten med fransk bondebrød.
Jeg valgte at servere kartoffelmos til og syntes det var perfekt!



(Opskriften er fra Femina)

Parfait med kaffe og sprøde kiks 
(6 stor glas)
 
½ l piskefløde
8 pasteuriserede æggeblommer
120 g flormelis
korn af 1 god vaniljestang
½ dl meget stærk kaffe

PYNT
10 knuste kaffebønner

SPRØDE KIKS
20 g flormelis
20 g blødt smør
25 g hvedemel
½ æggehvide

PYNT
25 g mandelflager

Pisk fløden til skum, og sæt til side. Pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn – det tager ca. 6 minutter med en elpisker. Hæld kaffen i, og rør godt.

Vend lidt af flødeskummet i æggemassen, og vend så blandingen i resten af flødeskummet til en ensartet, luftig creme. Fordel cremen i små glas, og luk dem til med husholdningsfilm. Frys dem i mindst 4 timer – gerne natten over.

Sprøde kiks: Rør flormelis med det bløde smør; tilsæt hvedemelet, og vend forsigtigt æggehviden i lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk. Smør dejen ud helt tyndt på bagepapir på en bageplade, brug evt. en skabelon (f.eks. et fladt plastiklåg, hvor du skærer den ønskede form ud). Drys med mandelflager.

Bag de små kager midt i ovnen ved 165° i 2-4 minutter. Tag forsigtigt de færdig bagte kager af bagepladen, og lad dem afkøle på en rist. Drys isen med kaffebønner, og servér kagerne til.

Jeg glemte at komme kaffen i , så jeg hældte den afkølede, stærke kaffe over isen.



(Opskriften er fra Hummingbird Bakery; Kagedage)

Yoghurtsandkage med appelsin og mandler
 
190 g usaltet smør (stuetemperatur)
190 g hvedemel
1 spsk fintrevet skal af usprøjtet appelsin
190 g sukker
3 store æg
60 g smuttede mandler, malede
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 1/2 spsk yoghurt naturel (brugte sødmælks yoghurt)
1 tsk vaniljeessens
10 g mandler, i flager

Rør smør, appelsinskal og sukker sammen i en skål med en elektrisk mikser eller rørmaskine, på lav hastighed. Skru op til middel hastighed, og rør, til balndingen er lys og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dem i dejen. Skrab skålens sider ned.
Rør mel, malede mandler, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og kom blandingen i smørblandingen ad to omgange. Pisk det hurtigt sammen. Rør yoghurt og vaniljeessens i.
Hæld dejen i en smurt, drysset med mel, franskbrødsform, og drys med mandelflager,
Bages ved 170 grader 50-60 minutter, eller til den virker fast, og en træpind stukket ned i minten kommer ren op. Tag kagen ud, lad den køle lidt af i formen, og flyt den derefter over på en rist, hvor den køler helt af.   
I opskriften står der at formen skal måle8,5 x 17,5cm og 7,7 i højden. Min form var dog lidt større, båden i længden og breden. Bare husk, at holde godt øje med kagen, så den ikke får for meget og bliver tør! 

En skøn påskemenu! 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar