1 dl lunet mælk
75 g smør
2 spsk sukker
1⁄2 tsk salt
1 æg
350 g mel
Fyld
Fyld
100 g smør
100 g sukker
75 g marcipan
Rør gæren ud i mælken. Skær smørret i skiver og put det i gærblandingen. Tilsæt sukker, salt og æg og ælt melet i, til dejen bliver blød og smidig. Stil dejen til hævning i 30 minutter.
Rør gæren ud i mælken. Skær smørret i skiver og put det i gærblandingen. Tilsæt sukker, salt og æg og ælt melet i, til dejen bliver blød og smidig. Stil dejen til hævning i 30 minutter.
Rør i mellemtiden ingredienserne til fyldet sammen. Del dejen i to dele og rul hver del ud til en rund bund med en diameter på cirka 30 centimeter. Smør fyldet på de to bunde, knapt ud til kanten. Fold kanterne ind mod midten og saml dem, så der dannes to store “boller”. Sæt bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve en halv times tid.
Varm imens ovnen op til 225 grader. Skær tre snit ud fra midten af kagerne, pensl med æg og drys med mandler og 4 spsk. sukker.
Bag kagerne i ovnen i cirka 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar