torsdag den 22. december 2011

Og så lidt mere sødt til julen..



Hvide chokoladestykker

100 g Odense hvid chokolade
100 g Odense ren rå marcipan med skovbær
50 g mandler

Marcipan skære i tern, mens chokoladen smaltes over vandbad.
Mandlerne ristes ved 180 grader i ca. 12 min.
Det hele røres sammen og fordeles i et jævnt lag en aluform.
Sættes på køl natten over.
Opskriften er fra Odense marcipan)



Håkonkager

200 g blødt smør
90 g flormelis
75 g ren rå marcipan
1 flækker vaniljestang
ca. 250 g mel
1 æg
rørsukker

Rør smør cremet med flormelis, revet marcipan og vaniljekorn.
Tilsæt mel og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hvil i ca. 1 time.
Derefter formes dejen til fire ca. 2,5 cm tykke ruller, som svøbes i husholdningsfilm og lægges på køl, til næste dag.
Tril hver rulle i sammenpisket æg og rørsukker.
Skær dem i 4-5 milimeter skiver og læg dem på en bageplade. Ikke for tæt, da kagerne bliver lidt størrer.
Bages ved 175 grader i 12-15 min. De skal kun blive let gyldne. Lad kagerne køle.



Konfekt kunst

150 g Odense ren rå marcipan
50 g Odense ren rå marcipan med skovbær (Det valgte jeg at bruge)
100 g Odense hvid overtræk
20 stk kraftig plastik ,a 9 x 9 cm. Kraftige fryseposer kan anvendes.

Tril marcipan til kugler.
Smelt chokoladen over vandbad. Placer 5 g overtræk på midten af et stykke plastik og smør det aflangt ud.
Anbring marcipankuglen midt på, fold to hjørner sammen om marcipankuglen og klem den med fingerne til en kunstnerisk form.
Afkøles i 1 time, hvorefter plastikken let kan fjernes.
 

Nu er der afleveret små julekurve til naboerne, med alle de hjemmelavede julegodter. Der var også fudge og sukkerkager i kurven, men dem får i opskriften på i morgen.


Godnat og sov godt.



1 kommentar:

  1. Ser da helt fantastisk ud, ikke dårlig at være din nabo :o)

    SvarSlet