torsdag den 16. februar 2012

Vaniljecupcakes


 (Fra hummingbird bakery)

Cupcakes(ca. 12 stk)

125 g mel
150 g melis
1 1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
50 g usaltet smør, stuetemperatur
1 1/4 dl sødmælk
1 æg
1/4 tsk vaniljeekstrakt

Mel, sukke, bagepulver, salt og smør piskes i en røremaskine, og pisk for lav hastighed, til alt er godt blandet og sandet i konsistensen. Hæld halvdelen af mælken i lidt af gangen, til mælken lige er blandet i.
Pisk æg, vaniljeekstrakt og resten af mælken sammen i en anden skål et par sekunder, og hæld det i melblandingen. Fortsæt med at røre, til det netop er blandet.(Skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en gummidejskraber Fortsæt med at røre et par minutter, til dejen er jævn. Pisk ikke for længe.
Fyld papirformene to tredjedele med dejen, og bag dem i ca. 20-25 minutter til de er let gyldne og dejen giver efter, når man trykker på den. Der skal ikke hænge noget fast i en kødnår stukket ned i midten. Lad kagerne køle lidt i formen, inden de vendes ud på en bagerist og køler helt af.


Vaniljeglasur til 12 cupcakes

250 g flormelis
75 g usaltet smør, stuetemperatur
ca. 2 spsk. sødmælk
et par dråber vaniljeekstrakt

Pisk flormelis og smør sammen i en røremaskine med flad spartel eller elpisker. for middel hastighed, til det er godt blandet. Skru ned til lav hastighed. Bland mælk og vaniljeekstrakten i en anden skål, og kom det i smør blandingen en skefuld af gangen, Skru op til høj hastighed, når al mælken er indarbejdet. Fortsæt med at piske, til glasuren er let og luftig, mindst 5 min. Jo længere man pisker, desto luftigere og lettere bliver den.

1 kommentar: