onsdag den 23. maj 2012

Rabarberkompot og agurkesalat



Kompot

200 g rabarber
2 stjerneanis
3 kardemommekapsler
150 g sukker

Kom halvdelen af de snittede rabarber i en gryde sammen med stjerneanis, let knuste kardemommekapsler og sukker. Lad det simre i 5-8 minutter. Tilsæt de sidste rabarber, og kog op i yderlige et par minutter. Sæt kompotten koldt.



Agurkesalat

2 agurker
1 spsk. groft salt
2 dl sukker
2 dl eddike
10 peberkorn

Skær agurkerne i tynde skiver, gerne på er mandolinjern, og kom dem i en sigte med groft salt. Lad agurkerne trække i 10-15 minutter, vend dem undervejs.
Kog sukker, eddike og peberkorn op, til sukkeret er smeltet. Køl klagen af. Klem så meget væde som muligt fra agurkerne, og vend dem i sylte lagen.

Begge dele kan holde ugevis, i køleskabet.

Opskriften er fra femina nr. 19/2012 og kan også findes hos Louisa Lorang

Ingen kommentarer:

Send en kommentar