søndag den 14. oktober 2012

Lakridsmarengs



6-8 stk
4 bægere pasteuriserede æggehvider
4 ½ dl sukker
1 tsk vaniljeessens
saft fra ½ citron
2 spsk luftørret lakridspulver, (ej lakridsrodspulver), fås bl.a. hos Panduro hobby
1 spsk vand
TIP
Æggehvider kan ikke blive stive, hvis ikke skålen er fuldstændig ren. Gnid evt. skålens inderside med en halv citron, så du er sikker på at alt fedt kommer væk.

Sådan laver du lakridsmarengs
Tænd ovnen på 150 grader (varmluft) og beklæd to bradepander med bagepapir.

Kom hvider, sukker, citronsaft og vaniljeessens i en rustfri skål eller en anden skål, som kan tåle varme. Varm marengsmassen op over vandbad til alle sukkerkrystallerne er smeltet, og massen har nået en temperatur på 60-65 grader.

Tag skålen af varmen og pisk til marengsmassen er afkølet, hvid, blank og stiv. Bland lakridspulveret med vand og hæld det ned i marengsmassen. Rør ganske let et par gange, så lakridssaften blot fordeles en smule, men stadig marmorerer den hvide marengsmasse. Sæt marengsene som store skefulde på bagepladerne.

Sænk ovnens temperatur til 100 grader, og sæt marengsene ind i ovnen. Bag dem i en time. Sluk for ovnen og lad marengsene stå i ovnen til den er helt kold. Læg dem i en lufttæt beholder, hvis ikke de skal bruges inden for et par timer.

Opskriften er far alt for damerne og kan findes her.
Jeg brugte Johan Bülow fine lakridspulver, 3 tsk blandet med 1 spsk vand. 
Jeg valgt at lave 12 marengs.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar