tirsdag den 1. januar 2013

Nytårsmenuen




Haydari

200 g feta(jeg bruger dem i blokfeta)
250 g græsk yoghurt
1 rød peber
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1/2 tsk salt
God med sort peber
Kom ost og yoghurt i en foodprocessor.
Fjern kernerne fra peberfrugten, og skær den i mindre bidder.
Kom yoghurten sammen med presset hvidløg, persille, salt og peber, og blend til en ensartet masse, hvor der stadig er små bider ad peberfrugten.

Romesco sauce

2 røde peber
100 g mandler
90 g parmesan
4 spsk olie salt og peber

Grill peberfrugt i ovnen til skindet er sort(husk at vend peberfrugten) Kom dem i en skål og dæk med madfilm. Lad stå til de er kolde og fjern sort skind og kerner.
Kom frugtlød i en foodprocessor. 
Tilsæt mandler, groftrevet parmesan og oliven olie, og blend til en cremet masse. Tilsæt eventuelt lidt vand hvis massen er for tør.
Smag til med salt og peber.

Ærte-citron pesto

300 g ærter(jeg brugte frosne, optøede)
100 g feta
1/2 usprøjtet citron
3 spsk oliven olie
1 lille håndfuld mynteblade
1/2 tsk. salt og lidt sort peber

Kom ærter i en skål, og smuldr osten i. Riv skallen på citronen fint, og kom den i sammen med saften. Tilsæt olie, mynte, salt og peber, og blend til en grov pesto - Skøn pesto til ungerne.

Dippen kan holde sig i flere dage i køleskabet




Kyllingburger med grillet mango og lime-aioli

400 g hakket kyllingkød
2 forårsløg
1 æg 3 spsk rasp
1 tsk salt
1 mango 2 spsk neutral olie
Salat
4 Burgerboller

Snit forårsløg - også den grønne del - og bland dem med farsen, æg, rasp og salt. Lad frasen stå og trække lidt, så den bliver mere fast. Form 4 bøffer, og smør med olie.
Gril 5-6 minutter pr. side(brug et grillnet)

Aioli

5 fed hvidløg
2 pasteuriserede æggeblommer
1 1/2 tsk dijonsennep
2 økologiske limefrugt
1/2 dl neutral olie
1/2 dl olivenolie
1/2 tsk salt

Bag hvidløgsfed, med skal ved 190 grader i 10-15 minutter. Pres feddene ud af skallen og mos. Bland med æggeblomme og sennep.
Riv limeskallen fint. Kom det i balndingen med æggeblommerne og pres saften af 1/2 lime.
Når det er pisket godt sammen tilsættes olien lidt ad gangen, mens der piskes. Sørg for, at olien er absorberet af æggene, inden der tilsættes mere olie.
Samg aiolien til med salt og limesaft.

Aiolien kan holde sig op til en uge i køleskabet. 




Konfektchokoladekage

2 æg
270 g sukker
4 spsk kakao(Valrhona. Meget vigtigt, for smagen!)
1/2 tsk salt
korn fra en vanillestang
revet skal af en appelsin
85 g mel
1/2 tsk bagepulver
100 g smeltet smør

Pisk æg og sukker meget hvidt. Bland kakao, salt, vaniljekorn, appelsinskall, mel og bagepulver og vend i æggemassen.
Vend afkølet smør i, tilsidst.
Fordel massen i en smurt springform - 18 centimeter.
Bag ved 190 grader i 20-25 minutter. Kagen skal virke ubagt, når den tages ud af ovnen - den skal nok blive fast, når den er afkølet.

Godt nytår, til Jer alle!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar