lørdag den 11. maj 2013

Skøn Forårs frikassé


4 pers.

1 kylling, ca. 1.500 g 
1 porretop
2 tsk. groft salt
2 kviste timian
2 kviste persille
2 laurbærblade

Frikassesauce

1 bundt nye små gulerødder, 400 g
1 porre
1 bundt grønne asparges, 500 g
1 lille spidskål
2 spsk. majsstivelse
2 dl fløde
250 g ærter
salt og peber
1 bundt kørvel eller persille

Tilbehør

aspargeskartofler

Rens kyllingen, og kom den i en gryde med vand, så det dækker. Kog op og skum af.
Skyl porretoppen fri for jord. Kom porre, salt, timian, persille og laurbærblade i gryden, og kog kyllingen under låg ved svag varme i ca. 1½ time. 
Skrub eller skræl gulerødderne. Skær halvdelen af gulerødderne i små tern. Skær resten igennem på langs. Skær porren i ringe, og skyl godt. Knæk den nederste, træede ende af aspargsene, og skær dem i snitter. Fjern de yderste blade af spidskålene. Skær kålen i kvarte, og fjern stokken.
Kog grønsagerne i en stor gryde let saltet van i ca. 3 minutter. Afdryp grønsagerne. 
Tag kyllingen op. Fjern skind og ben, og pluk kødet i mindre stykker.
Si 3/4 liter af kyllingevandet, og hæld en halv liter over i en anden gryde. Kog den halve liter suppe op. Rør majsstivelse med lidt af fløden, og hæld jævningen i suppen under omrøring. Kog suppen i 2 minutter, til den tykner. Tilsæt resten af fløden, og de kogte grønsager(gem evt. et par gulerødder til pynt) og ærter. Smag saucen til med salt og peber.
Vend kyllingekødet i sausen, og kog op. Spæd eventuelt til med resten af suppen, hvis saucen er for tyk. Servér med kogte aspargeskartofler og frisk persille eller kørvel.

Resten af suppen kan fryses, til senere brug!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar