søndag den 11. september 2011

Det blev også lige bagt en ..


..æble-marcipan tærte.


180 g hvedemel
100 g sukker
125 g koldt smør
1 æg

Bland mel, sukker og smuldr smørret i.
Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen.
Del dejen i to og tryk den ene del ud i en springform, på ca 24 cm. Stil formen koldt i ca. 30 min., med resten af dejen.

Fyld:
50 g koldt smør
100 g revet macipan
65 g sukker
2 æg
1 spsk citronsaft
3 groftrevne æbler

Smelt smørret og kom marcipan, sukker, æg og citronsaft i.
Lad blandingen simre under omrøring, til den bliver jævn.
Skræl æblerne og fjer kernehuset. Riv æblerne groft og læg dem på tærtebunden. Hæld nu marcipanmassen over.
Rul resten af dejen ud og skær den i strimler. læg dejstrimlen på tværs af hinanden oven på tærten.Drys med hakkede mandler.

Bages ved 185 grader i ca. 45 min eller varmluft ved 160 grader.

Serves med cremefraiche eller is.


God fornøjelse!

2 kommentarer:

  1. der er noget galt med dejen, den er alt for flydende til at kunne rulles ud...

    SvarSlet
  2. Den skal trykkes ud i formen.
    Den dej som skal bruges til at rulles ud, skal i køleskabet igen, sammen med bunden.

    SvarSlet