mandag den 5. marts 2012

Friske forsyninger


I går var der stor aktivitet i køkkenet. Der blev bagt muffins, lavet vaniljesirup og mysli.

Bananmuffins med kanel


350 g hvedemel
150 g melis, samt ekstra til drys
3/4 tsk salt
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
2 tsk stødt kanel, samt ekstra til drys
3 3/4 dl kærnemælk
1 æg
1/2 tsk vaniljeekstrakt
75 g usaltet smør, smeltet
400 g skrællet banan, moset

Kom mel, sukker, bagepulver, natron og kanel i en skål, og pisk med en elpisker, til det er godt blandet.
Kom kærnemælk, æg og vaniljeekstrakt i en kande, og bland det.
Hæld langsomt mælken i melblandingen, og pisk for lav hastighed, til alle ingredienser er indarbejdet.
Hæld den smeltede smør i, og rør, til det er indarbejdet. fordel bananerne jævnt med en træske.
Fyld 20-24 papirforme to tredjedele med dejen, og drys lidt ekstra sukker og kanel over. 
Bag kagerne ved 170 grader i ca. 20-30 min. eller til der er gyldne og giver efter, når man trykker på dem. Der skal ikke hænge noget fast i en kødnål stukket ned i midten.
Lad kagerne køle lidt af i formen, inden de vendes ud på en bagerist og køler helt af

Müsli


Rist groft hakkede mandler eller andre nødder på panden og tilsæt lidt acacia honning.
Tilsæt derefter grovalsede havregryn og lidt sukker. Når havregrynene er let gyldne,(ristes ved middel varme) hældes de over på et stykke bagepapir og afkøles helt, inden grofthakkede chokolade og rosiner tilsættes.

Vaniljesirup

Opskriften på vaniljesiruppen, med masser af skønne vaniljekorn, finder du her


Idag blev müsli og vaniljesirup, spist på yoghurten, med stor velbehag.

Ha' en skøn dag!! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar