fredag den 8. juni 2012

Mocca lagkage
Mocca lagkage(ca. 12 pers.)

Bunde
½ stk. vaniljestang, Polynesisk
3 stk. æg (str. L)
190 g sukker
65 g mel
80 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
30 g mandler, finthakkede

Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker, sukker og æg piskes hvidt og luftigt. Mel, kartoffelmel og bagepulver blandes og sigtes i æggesnapsen, og vendes forsigtigt sammen. Tilføj ligeledes de finthakkede mandler.
Klip et rundt stykke bagepapir, præcis så stort som springformens bund og læg det i springformens bund. Fordel dejen heri og stryg den jævnt ud med en palet.
Bages ved 180 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, ca. 30 minutter. Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv, og bunden befris fra formen.
 Rengør springformene helt (den skal bruges til at bygge kagen op i).

Æblekompot
½ stk. vaniljestang, Polynesisk
2 stk. madæbler
100 g sukker
½ citron, saft heraf
1 blad husblas

 Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i ½ time.
Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, således at kornene skilles ad. Æblerne skrælles, skæres i kvarte og kernehusene fjernes.
Æblebåde, sukker, citronsaft og vaniljesukker samt den tomme vaniljestang, koges ved svag varme til æblerne er møre, men stadig har "bid".  Vrid husblassen for vand og kom den udblødte husblas direkte op i den varme kompot og rør til det er helt smeltet.
Kompotten stilles koldt i et par timer.

Kaffecreme/moccacreme
3 blade husblas
4 dl. Piskefløde
30 g knuste kaffebønner
25 g sukker

Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i ½ time.
Fløde, sukker og de knuste kaffebønner bringes til netop kogepunktet og tages af varmen.
Vrid nu husblassen for vand og kom den udblødte husblas direkte op i fløden. Rør godt til husblassen er smeltet. Lad det hele trække i 15 minutter, og sigt derefter kaffebønnerne fra.
Cremen tildækkes med husholdningsfilm og afkøles helt i køleskab, minimum 3 timer eller  gerne til næste dag.

Mandel krokant
100 g. Mandler, hele
200 g. Hvidt sukker

 Sukkeret smeltes til gylden karamel i en pande. Mandlerne tilsættes under omrøring. Hæld straks mandel krokanten ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt ved stuetemperatur.

Pynt
Flødeskum af 2,5 dl. piskefløde
En springform, 24 cm. i diameter.

Opbygning

Den afkølede bund deles med en savtakkede kniv på midten.
Den nederste bund lægges igen i den rene springformen, som er beklædt med et stykke tilskåret bagepapir eller plast i kanten(kan undlades).
Æblekompotten fordeles på bunden og den anden bund lægges ovenpå, pres bunden godt ned til kompotten. Den iskolde moccacreme piskes til en let "skum" med en håndmikser, og smøres hvælvet op.
Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag, eller minimum 3 timer.
Den kolde kage befris fra form og bagepapir. Smør kagens top og sider jævnt op med flødeskummet. Den afkølede mandel krokant hakkes fint med en savtakket kniv. Fordel  krokanten omhyggeligt  over hele kagen.Denne kage er såååå.. god.
Opskriften er af Mette Blomsterberg og kan findes her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar