onsdag den 26. september 2012

Vaniljemarinerede Æbler med chokolade


(Opskriften er fra Føtex)

 4-5 æbler
5 stk. hjemmelavet vaniljesukker( brugte købefærdigt vaniljesukker)
150g blødt smør
250 g lyst rørsukker
3 æg
210 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade(70-85%), grofthakket

Skræl æblerne, skær i kvarte, fjern kernehuset, og skær hver kvart i 2-4 stykker. Vend æblestykkerne sammen med vaniljesukker, og stil til side.
Pisk smør og sukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og fold det i dejen. Kom dejen i en springforbis, som du har smurt og beklædt med bagepapir(så er det nærmere at tage kagen ud bagefter). Kom æblerne oven på dejen, drys chokoladen over, og pres det hele godt ned i dejen.
Bag kagen 45-50 minutter ved 175 grader.
Når ydersiden på kagen er relativ sprød og fast, så er den færdig. Her kan du ikke bruge strikkepinden til at se om den er færdig.
Kagen kan serveres lun med cremefraiche.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar