lørdag den 29. juni 2013

Jordbærmilkshake



Friske jordbær
Vaniljeis
1/2 stang vanilje
Sødmælk

Blend og nyd den kold!

torsdag den 30. maj 2013

Instagram..


..så er jeg også at finde der!
Lidt et nyt univers, som jeg stadig er ved at afprøve. Men kig forbi, jeg hedder juul333

Vi ses!

mandag den 13. maj 2013

Godmorgen


Lidt lækkert til øregangen!



God mandag;)

lørdag den 11. maj 2013

Biscotti med tranebær, appelsin og chokolade.


Opskriften er fra alt for damerne

25-30 stk.

125 g mandler uden skal
175 g hvedemel
175 g sukker
 1 appelsin
1/2 vaniljestang
1 nip salt
1/4 tsk bagepulver
30 g hakkede tørrede tranebær 
50 g hakket mørk chokolade
2 æg

Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med hvedemel, sukker, appelsinskal, vanilje, salt, bagepulver, tranebær og chokolade.
Rør æggene i.
Saml dejen til en jævn dej, og drys lidt mel på bordet.
Rul dejen til 2 stænger. Kom stængerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 25 minutter ved 175 grader.
Tag dem ud af ovnen, og skær stængerne i skiver. Skru ned for ovnen, og bag kagerne i 35 minutter ved 125 grader.
Afkøl kagerne, og opbevar dem i en lufttæt beholder.

God fornøjelse!

Skøn Forårs frikassé


4 pers.

1 kylling, ca. 1.500 g 
1 porretop
2 tsk. groft salt
2 kviste timian
2 kviste persille
2 laurbærblade

Frikassesauce

1 bundt nye små gulerødder, 400 g
1 porre
1 bundt grønne asparges, 500 g
1 lille spidskål
2 spsk. majsstivelse
2 dl fløde
250 g ærter
salt og peber
1 bundt kørvel eller persille

Tilbehør

aspargeskartofler

Rens kyllingen, og kom den i en gryde med vand, så det dækker. Kog op og skum af.
Skyl porretoppen fri for jord. Kom porre, salt, timian, persille og laurbærblade i gryden, og kog kyllingen under låg ved svag varme i ca. 1½ time. 
Skrub eller skræl gulerødderne. Skær halvdelen af gulerødderne i små tern. Skær resten igennem på langs. Skær porren i ringe, og skyl godt. Knæk den nederste, træede ende af aspargsene, og skær dem i snitter. Fjern de yderste blade af spidskålene. Skær kålen i kvarte, og fjern stokken.
Kog grønsagerne i en stor gryde let saltet van i ca. 3 minutter. Afdryp grønsagerne. 
Tag kyllingen op. Fjern skind og ben, og pluk kødet i mindre stykker.
Si 3/4 liter af kyllingevandet, og hæld en halv liter over i en anden gryde. Kog den halve liter suppe op. Rør majsstivelse med lidt af fløden, og hæld jævningen i suppen under omrøring. Kog suppen i 2 minutter, til den tykner. Tilsæt resten af fløden, og de kogte grønsager(gem evt. et par gulerødder til pynt) og ærter. Smag saucen til med salt og peber.
Vend kyllingekødet i sausen, og kog op. Spæd eventuelt til med resten af suppen, hvis saucen er for tyk. Servér med kogte aspargeskartofler og frisk persille eller kørvel.

Resten af suppen kan fryses, til senere brug!

mandag den 22. april 2013

Læn dig bare tilbage..


....og lyt!


Pink og Nate Ruess

søndag den 7. april 2013

Lakridscupcakes


(Opskriften er fra Johan Bülow)
ca. 16 stk.

Cupcakes

225 g sukker
225 g usaltet smør
225 g hvedemel
4 æg
2½ tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
9 tsk. Salty Liqourice Syrup 

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft og klargør 16 muffinsforme.
Bland mel og bagepulver, og pisk det med de resterende ingredienser
i en skål, til dejen er klumpfri.

Fordel dejen i papirformene og placér en halv teske
Lakridssirup på toppen af dejen i hver form (Dette er de 9 tsk.)
Tag en tandstik og rør så siruppen fordeler sig i dejen.

Bag muffins’ne i 20 min. Afkøl dem
på en rist.


Topping

200 g philadelphia natural
2 spsk. flormelis
2 tsk. Fine Liqourice Powder 


Bland Philadelphia (eller anden flødeost natural) med flormelis og Lakridspulver.
Smør et tykt lag på hver muffin lige inden servering, og pynt med et
drys Lakridspulver og en Lakrids. 



God Søndag!